Ihriská na území mesta Snina

06.05.2013 Snina

Snina (MsÚ) V Snine za ostatné roky, okrem investičných aktivít základnej infraštruktúry (komplexného doriešenia odpadového hospodárstva, kanalizácia, rekonštrukcia RO Rybníky, škôl, kaštieľa atď.) sa venuje mimoriadna pozornosť aj vytváraním podmienok pre deti a mládež v priestoroch sídlisk budovaním športových resp. detských ihrísk. Je to v rozmedzí finančných možností mesta.
Ako prvé bolo zrealizované Skateboardové ihrisko pre mládež vo Vihorlatskom parku. V roku 2009 bolo na Sídl. centrum vybudované detské ihrisko s prvkami pre malé aj väčšie deti. Následne v roku 2010 bolo vo Vihorlatskom parku zrealizované ďalšie detské ihrisko. V roku 2011 mesto pokračovalo v realizácii ihrísk a to realizáciou detského ihriska v areáli biokúpaliska RO Rybníky, kde okrem hracích prvkov pre malé aj väčšie deti boli osadené aj relaxačné Fitness stroje na cvičenie. Zároveň bolo v tomto roku zrealizované aj detské ihrisko v lokalite Tabla a na Sídl. 2 na Ul. Palárikovej, kde na jestvujúcej spevnenej ploche bol osadený aj basketbalový kôš. V roku 2011 bola pre mladých tenistov zrekonštruovaná aj tenisová stena a vyasfaltované tenisové ihrisko pri športovej hale.
V súčasnosti mesto ukončuje realizáciu troch nových detských ihrísk a to na Sídl. 1. mája, na Sídl. Komenského a na Sídl. Mier (Ul. študentská), taktiež dvoch streetbalových ihrísk v lokalite Tabla a v medziblokovom priestore bytových domov „O“ na Ul. Palárikovej v Snine.
V tom roku mesto plánuje vybudovať ďalšie dve detské ihriská a to detské ihrisko na Sídl. 2 na Ul. Palárikova a na Sídl. Mier na Ul. Kukučínovej, kde bude na jestvujúcej asfaltovej ploche osadený aj basketbalový kôš. V súčasnosti sa na tieto investičné akcie pripravuje verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby.
Realizáciu všetkých vyššie uvedených ihrísk mesto financovalo z vlastných zdrojov. Celková výška vynaložených nákladov predstavuje čiastku takmer 182 tis. EUR. Snahou mesta je postupné vybudovanie ihrísk vo všetkých lokalitách mesta a tak zlepšiť a vytvoriť vhodné podmienky pre trávene voľného času detí a mládeže mesta.
Autor: Zuzana Krupa

 

Vyberte región